O meni

Rođen sam 1967. godine u Zagrebu, gdje živim i danas. U Zagrebu sam završio osnovnu i srednju školu. Titulu doktora medicine stekao sam na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1991. godine. Medicinski staž odradio sam pri Sveučilištu u Bologni, Sveučilišna klinika St. Orsola (Italija).

Specijalizaciju iz ortopedije i traumatologije stekao sam na jednoj od najboljih svjetskih ortopedskih klinika – Istituto Ortopedico Rizzoli u Bologni (Italija). Tijekom specijalizacije, pod vodstvom glasovitog profesora Maria Campanaccia, radio sam na svim subspecijalističkim odjelima, počevši od odjela dječje ortopedije, preko odjela opće ortopedije, kirurgije kralješnice, traumatologije i odjela za liječenje tumora kosti i mekih tkiva. Većinu vremena proveo sam na 1a Divisione pod rukovodstvom drugog velikana talijanske ortopedije, profesora Giorgia Fontanesia, pod čijim vodstvom sam se otisnuo u protetsku kirurgiju svih zglobova, posebice zglobova ramena, kuka i koljena. U suradnji s Ortopedskom klinikom Sveučilišta u Genovi, pod rukovodstvom profesora Francesca Pipina, na odjelu kod najboljeg talijanskog artroskopičara profesora Ferdinanda Priana usavršio sam artroskopsku kirurgiju svih zglobova. Specijalista sam ortopedije i traumatologije od studenog 1997. godine, specijalistički ispit sam položio s ocjenom 110 cum lauda.

Tijekom suradnje dvije klinike, 2002. godine izveo sam prvu transplantaciju hrskavce u Hrvatskoj.

Od 1998. godine u Republici Hrvatskoj, kao voditelj odjela ortopedije OB Zabok u Zaboku uveo sam mnoge nove operativne metode i tehnike. Od 2002. godine radio sam na odjelu ortopedije Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu. U prosincu 2012. godine postajem suosnivač  Specijalne bolnice za neurokirurgiju i ortopediju Aksis u Zagrebu gdje i sada radim.

Usporedno s napretkom svoje stručne karijere, razvijam i onu znanstvenu – pri Sveučilištu u Zagrebu 2002. godine stekao sam znanstveno zvanje magistra znanosti, doktor znanosti postao sam u ožujku 2012. godine, dok sam 2014. godine izabran u znanstveno nastavno zvanje docenta pri Sveučilištu u Splitu i Sveučilišta u Dubrovniku. Od školske godine 2017./2018. voditelj sam Katedre za ortopediju i traumatologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Autor sam brojnih znanstvenih radova koji su objavljeni u prestižnim svjetskim medicinskim časopisima, također sam autor poglavlja u knjizi Telemedicina u Hrvatskoj, kao i autor poglavlja o ortopediji u sveučilišnom udžbeniku koji se nalazi u fazi recenzije.

Tijekom svoje karijere educiram kadrove u zemlji i svijetu na području artroskopske kirurgije. Za istaknuti su tečajevi koje sam vodio u Naplesu (USA), Berlinu i Minhenu (Njemačka), Moskvi, St. Petersburgu, Novosibirsku, na  glasovitoj traumatološkoj Illizarov klinici u Kurganu (Rusija), u Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Kao pozvani predavač sudjelovao na brojnim znanstvenim skupovima, kako u Republici Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Član sam Zbora liječnika hrvatske i Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog ortopedskog društva, Hrvatskog traumatološkog društva, Hrvatskog društva sudskih vještaka, Talijanskog artroskopskog društva, Međunarodnog društva za artroskopiju, kirurgiju koljena i ortopediju u sportskoj medicini, počasni član Udruženja za rame i lakat Srbije.

Sport je sastavni dio moje osobne i profesionalne karijere. Bio sam član i igrač vaterpolo kluba Mladost iz Zagreba s kojim sam osvajao više prvenstava bivše Jugoslavije, dva prvenstva Europe i europski Super kup. Kao profesionalac igrao sam za talijanske klubove od kojih je za spomenuti jedan od najtrofejnijih svjetskih vaterpolo klubova Pro Recco.

Po završetku aktivnog bavljenja sportom organizirao sam zdravstvenu skrb u Hrvatskom skijaškom savezu, Hrvatskom vaterpolo savezu, te Hrvatskom rukometnom savezu gdje sam bio i predsjednik Zdravstvene komisije sve do 2012. godine. U tom periodu bio sam član Zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora, kao i član Zdravstvene komisije Svjetske rukometne organizacije.

Zbog svog rada i doprinosa u sportu odlikovan sam od strane Predsjednika Republike Hrvatske odlikovanjem Reda hrvatskoga pletera.

Neki od mojih certifikata, akreditacija, diploma, itd.: