Nakon artroskopske operacije koljena čak i na vrh Kilimandžara

Danas sam se jako obradovao poruci moje pacijentice Lidije koju sam operirao u Specijalnoj bolnici Aksis prije dvije godine. Tada je učinjena artroskopska operacija koljena (meniscektomija i toaleta hrskavice)… a neposredno prije ove ekspedicije učinjena je i aplikacija visoko koncetrirane plazme obogaćene trombocitima (PRP).

Ovaj slučaj jako je dobar pokazatelj što se može postići minimalno-invazivnom artroskopskom operacijom, ne samo koljena nego i svih ostalih drugih zglobova. Cilj je, u lokalnoj ili spinalnoj anesteziji, uz konstantnu komunikaciju s pacijentom, uz činjenje što manje štete ostalim zdravim strukturama koljena, ukloniti problem pacijenta i omogućiti mu da se nakon operacije i adekvatne fizikalne terapije vrati svim svojim svakodnevnim aktivnostima. To znači da je cilj povratak poslu, hobijima, sportu, itd.

Moj tim i ja, zajedno s pacijentima, taj cilj postižemo! Iz tog razloga stojimo na raspolaganju i slobodno nam se obratite za savjet ili mišljenje ako imate indiciranu operaciju.

dr. Mladen Miškulin

NAPIŠI KOMENTAR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)