Nakon artroskopske operacije koljena na Zanzibar i Jahorinu

Pacijentica Ana iz Vinkovaca javila nam se krajem 10. mjeseca za drugo mišljenje i analizu njene medicinske dokumentacije (MR lijevog koljena) i simptoma koje je navela. Zahvaljujući dosezima telemedicine i Interneta u mogućnosti smo svaku dokumentaciju preuzeti i proanalizirati na daljinu.

Kod pacijentice se radilo o “bucket handle” rupturi unutarnjeg meniskusa. Riječ je o stanju koje se mora operacijski sanirati što prije, jer je meniskus nestabilan i jako oštećuje hrskavicu. Kao i uvijek u ovakvim situacijama preporučam ambulantni zahvat u lokalnoj anesteziji – artroskopiju koljena. Nakon zahvata nema potrebe za štakama, a povratak poslu je moguć nakon samo nekoliko dana.

Ruptura unutarnjeg meniskusa tipa “bucket handle”

Operacija je uspješno izvedena 04.11.2021. u Specijaln bolnici AKSIS, te je pacijentica odmah i otpuštena na kućnu njegu. Nekoliko slika poslije operacije:

Uredna hrskavica patele
Uredan prednji križni ligament
Uredan vanjski dio koljena
Stanje nakon medijalne meniscektomije i toalete koljena

Samo mjesec dana nakon operacije pacijentica je otišla na putovanje i odmor sa svojom obitelji… i to na daleki Zanzibar.

Pozdravi iz Zanzibara

U 2021. godini pacijentica je nastavila u istom tonu, naravno sa zdravim koljenom. Poslala nam je sliku i s prekrasne Jahorine.

Pozdravi s Jahorine
NAPIŠI KOMENTAR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *