Artroskopska stabilizacija ramena po Latarjetu

Nestabilno rame veliki je problem aktivne populacije… radi se o tzv. “iskakanju” ramena, taj je pojam raširen među pacijentima. Nažalost, velikom broju pacijenata rame nastavi iskakati, što oni često zanemaruju i tako si prouzroče još veće probleme i posljedice.

Osnovni način liječenja je rekonstrukcija zglobnih struktura ramena. U mojoj praksi operaciju predlažem već nakon druge luksacije kako bi se izbjegla veća oštećenja ligamenata i koštanih struktura zgloba ramena, što kasnije znatno komplicira liječenje.

U Specijalnoj bolnici Aksis nedavno sam uveo novu metodu operacija nestabilnog ramena – artroskopski zahvat po Latarjetu. Primjenom ove tehnike mogu se pohvaliti samo neki centri u Francuskoj i Italiji, a ja mogu reći da sam ovakvu operaciju sigurno izveo prvi u cijeloj jugoistočnoj Europi!

Ukoliko želite pročitati više informacija o ovoj minimalni-invazivnoj metodi i tehnici, te pogledati i nekoliko slika iz operacijske dvorane, pročitajte puni članak na stranici Specijalne bolnice Aksis.

Lijep pozdrav svima,
dr. Mladen Miškulin

NAPIŠI KOMENTAR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *