Operacije kuka u Specijalnoj bolnici Aksis – dr. Mladen Miškulin

Operacije kuka vrlo su česte u našem društvu, samim time i u mojoj svakodnevnoj praksi i radu u Specijalnoj bolnici Aksis.

Poznato je da je zglob kuka najveći kuglasti zglob ljudskog tijela i da zajedno sa zglobovima koljena podnosi najveća opterećenja tijekom svakodnevnih aktivnosti. Najčešći uzrok problema u području kuka je progresivno degenerativno oboljenje zglobne hrskavice, poznato kao artroza ili osteoartritis zgloba kuka.

Kod pacijenata kojima tegobe povezane s oboljelim kukom smanju kvalitetu života i utječu na svakodnevne aktivnosti ja obično savjetujem artroskopsku operaciju ili regenerativnu terapiju tj. tretiranje kuka matičnim stanicama (indikacija je presudna za uspjeh ovih manje invazivnih metoda). Time omogućavam mojim pacijentima da na neko vrijeme (nekad i do kraja života) odgode ili izbjegnu veću operaciju koja uključuje ugradnju umjetnog kuka.

Ako i dođe do veće operacije poput ugradnje umjetnog zgloba kuka, koristim i pacijentima ugrađujem samo najbolje proteze (umjetne zglobove) najboljih svjetskih proizvođača koje se koriste u najboljim svjetskim klinikama. Napominjem kako sve ove operacije izvodim u najmodernijim minimalno-invazivnim tehnikama, što znači da je boravak u bolnici minimalan, manji gubitak krvi, manja post-operativna bol, manja šansa za post-operativnim i intraoperativnim komplikacijama, itd.

Više o operacijama kuka svakako pročitajte na Internet stranici Specijalne bolnice Aksis u članku “Operacija kuka – što treba znati i kad se odlučiti“.

Zajedno sa mnom u Specijalnoj bolnici Aksis djeluje zaista dobar i iskusan ortopedski tim – dr. Andrej Radić i dr. Ernest Irha. Obratite nam se s povjerenjem za sva pitanja povezana s problemima lokomotornog sustava, ortopedijom, traumatologijom, druga mišljenja i sl.

dr. Mladen Miškulin

2 thoughts on “Operacije kuka u Specijalnoj bolnici Aksis – dr. Mladen Miškulin

NAPIŠI KOMENTAR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)